Genel Sekreterimiz Sayın Ruhi TIĞLI’nın 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına özel Mesajı

Genel Sekreterimiz Sayın Ruhi TIĞLI’nın 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına özel Mesajı

Eylül 10, 2023 0 Yazar: İZMİRTUMED

Sevgili öğrenciler, özverili öğretmenler ve saygıdeğer veliler,

2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlamanın coşku, heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Günümüz bilgi ve teknoloji çağında, ülkemizin ilerlemesi ve büyümesi için eğitimli ve nitelikli insan kaynağının önemi daha da artmış durumda. Eğitim, her zamankinden daha fazla anlam taşıyor. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak için bilgi, en güçlü itici güç; emek, en yüce değer; eğitim ise en vazgeçilmez hizmettir. İlim ve irfanın yuvası olan okullarımızda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmek, evrensel, milli ve manevi değerlere bağlı, teknoloji ve bilimsel ilerlemelere ayak uydurabilen, topluma ve çevreye duyarlı, sorumluluk sahibi, analitik düşünebilen, sevgi ve saygı temelinde sosyal bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

Bu bağlamda, eğitime ayrılan kaynakların ve değerin her geçen gün arttığı bir ülkede, çocuklarımıza eşit fırsatlar sunmak ve onların okullarına güvenli bir şekilde devam etmelerini sağlamak için devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz.

Eğitim, titizlikle ele alınması gereken, kararlılık ve süreklilik gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte, çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz değerli öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimize büyük görevler düşmektedir. Sevgili öğretmenlerimizin elinde, evlatlarımızın en iyi şekilde yetişip 21. yüzyıl Türkiye’sini temsil edeceklerine olan inancımız tamdır.

Eğitimin her aşamasında, çocuklarımızın zihinlerini açık, meraklarını canlı, hayallerini yüksek tutmalarını ve kendilerine olan güvenlerini gelecek hedeflerine yönlendirmelerini can-ı gönülden destekliyorum. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz, eğitim camiamız, velilerimiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diler, sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini temenni ederim.

Visited 24 times, 1 visit(s) today