Genel Sekreterimiz Sayın Ruhi TIĞLI, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Yusuf ÇEBİ’yi ziyaret etti.

Genel Sekreterimiz Sayın Ruhi TIĞLI, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Yusuf ÇEBİ’yi ziyaret etti.

Kasım 14, 2023 0 Yazar: İZMİRTUMED

Genel Sekreterimiz Sayın Ruhi TIĞLI, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf ÇEBİ’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında yapılan makam ziyaretinde, dernekleri tarafından yürütülen bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadele faaliyetleri ile istihbarat birimlerinin aldığı önemli adımlar hakkında bilgi verildi.

Bağımlılık ve Uyuşturucuyla Mücadele:

Dernek, toplumsal uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve bağımlılıkla mücadelede lider bir rol oynuyor. Web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla toplumu bilgilendirmek, farkındalık yaratmak ve gençlere eğitim vermek amacıyla düzenli kampanyalar düzenliyor. Ayrıca, okullar ve gençlik merkezlerinde seminerler düzenleyerek gençlere ve ailelere rehberlik sağlıyor.

İstihbarat Başkanlığı:

Bağımlılık İle Mücadele Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Mobil İstihbarat Başkanlığı’nın ağını genişletme çabalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, “Buca İstihbarat Başkanlığı’nı” kurarak güvenlik ağı oluşturduklarını ve bu sayede İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne, İlçe Emniyet Müdürlüklerine çeşitli istihbaratlar sağladıklarını açıkladı.

Narkotik Suçlarının Araştırılması ve Sentetik Madde Araştırma Komisyonu:

Genel Başkan talimatıyla kurulan komisyon, “Bağımlılık İle Mücadele Merkezi Başkanlığı” himayesi altında faaliyet gösteriyor. Komisyon, bağımlı ailelerle görüşerek geçmiş uyuşturucu kullanımını araştırıyor, ihbarları çözüme kavuşturmak için istihbarat birimleriyle işbirliği yapıyor, tedavi olanları tehdit eden şüpheli kişilerin tespiti için çalışmalar yürütüyor ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplayarak güvenli bir ortam oluşturmayı hedefliyor.

Ziyaret sonrasında Genel Sekreterimiz, İl Müdürüne teşekkür etmek adına plaket taktim etti ve işbirliklerinin devam edeceğini söyledi.

Visited 36 times, 1 visit(s) today