Derneğimiz ve Üyeleri Hakkında Bilinmesi Gereken Yasal Bilgiler

Derneğimiz ve Üyeleri Hakkında Bilinmesi Gereken Yasal Bilgiler

Mayıs 15, 2024 0 Yazar: İZMİRTUMED

İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (İZMİRTUMED), “Narkotik Suçlarla Mücadele” konusunda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Her yaş grubuna yönelik çalışmalar yapan dernek, özellikle yetişkinler üzerinde yoğunlaşmaktadır. İZMİRTUMED, Dernekler Kanunu çerçevesinde İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet göstermekte olup, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne bağlıdır.

Dernek üyeleri, Genel Başkan tarafından seçilmekte ve üyelik başvuruları Genel Sekreterlik makamına dilekçe ile yapılmaktadır. İZMİRTUMED, uyuşturucu satışına ve satıcılarına karşı savaş açmayı ilke edinmiş olup, uyuşturucuyu tamamen ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bu amaçla Türkiye’nin 81 il ve ilçe emniyet müdürlüğüne ihbarlar göndermektedir.

Narkotik suçlarla mücadelenin yanı sıra, İZMİRTUMED, bağımlı ailelere erzak, kıyafet, eğitim ve tedavi desteği sağlamakta, zaman zaman burs desteği de vermektedir. Gençlerin uyuşturucuya bulaşmaması için sosyal medya platformlarında (Instagram, Twitter, YouTube, TikTok vb.) videolar paylaşmakta ve gerektiğinde canlı yayınlar yapmaktadır.

İZMİRTUMED, bağımlılıkla mücadele üzerinde çalışmalar yapmakta ve bağımlı yetişkinlere ve çocuklara sahip çıkmaktadır. Okul çevrelerinde, bu tür olaylardan uzak durmaları amacıyla eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmaktadır.

İZMİRTUMED, sosyal medya platformlarında İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalıştığını ve sürekli kolluk birimlerine bilgi aktardığını sıkça dile getirmektedir. Dernek, itibarını yükseltmenin yanı sıra, Türk bayrağı ve ülkenin gururunu yüceltmek için de çaba sarf etmektedir. Ancak, asla kendilerini polis, asker, savcı veya hakim olarak tanıtmamakta; bunun yerine İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalıştıklarını ve kolluk birimlerine bilgi aktardıklarını belirtmektedirler.

İZMİRTUMED, üyelerinin kolluk birimi olmadığını ve bu tür mesleklerle hiçbir bağlantısı bulunmadığını vurgulamaktadır. Bu nedenle, “Üyeler Kendini Polis, Hakim, Savcı, Asker olarak tanıttı” ifadelerini kullanan kişiler hakkında her zaman suç duyurusunda bulunacağını açıkça belirtmektedir.

Visited 6 times, 1 visit(s) today